ο Υπουργός Ανάπτυξης Ά Γεωργιάδης: ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού
Αντίθετα από την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι ο τουρισμός είναι η «βαριά» βιομηχανία της χώρας (που όμως είναι τόσο ευαίσθητος σε εξωτερικές αλλαγές) η εστίαση είναι αυτή που έμμεσα ή άμεσα απασχολεί το περισσότερο εργατικό δυναμίκό χειμώνα-καλοκαίρι και η καταστροφή που έχει υποστεί από το lockdown αλλά και από την καθυστέρηση με την οποία θα «ανοίξει» και πάλι στο κοινό, είναι επικών διαστάσεων.
Έτσι στην κυβέρνηση σκέφτονται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες νωρίτερα για «να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται».
Την απόκάλυψη την έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας πως θα υπάρξει εισήγηση από το υπουργείο για νωρίτερο άνοιγμα των καφέ και των εστιατορίων εφόσον δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, αυτή την εβδομάδα που επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα.
Όπως είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την Eurostat η Ελλάδα σημείωσε επιτυχία, όχι μόνο στην πανδημία του κορωνοϊού , αλλά και στον τομέα της οικονομίας, καθώς όπως έδειξε η έρευνα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι πολίτες αισθάνθηκαν ασφαλείς.
Τώρα τι ασφάλεια ακριβώς αισθάνονται οι πολίτες που δεν ξέρουν αν αύριο θα έχουν δουλειά ή αν θα πληρώνονται και πόσο θα πληρώνονται αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Υπογράμμισε ακόμα ότι «δεν θα αφήσουμε τους ανθρώπους της εστίασης μόνος τους», ενώ υπάρχουν διάφορες σκέψεις για την στήριξή τους, όπως το να δοθεί επιπλέον χώρος στο εξωτερικό του καταστήματος, ώστε να μπορούν να βγάλουν τραπέζια έξω και να τηρούνται οι αποστάσεις.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης υπάρχουν και σκέψεις για φορολογικού τύπου κίνητρα για τα καταστήματα στην εστίαση, που όπως είπε, θα δεχθούν πολύ μεγάλο πλήγμα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.
Σχετικά με τις μάσκες ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι σύμφωνα με τους ειδικούς και οι πάνινες μάσκες κάνουν δουλειά εφόσον, όπως είπε, απολυμανθούν και ακολουθηθούν οι κανόνες.
Όσον αφορά στο θέμα με την διατίμηση στις μάσκες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι η ίδια συζήτηση με τα αντισηπτικά. «Με την αύξηση της εγχώριας παραγωγής και την αύξηση στις εισαγωγές υπάρχει επάρκεια», ανέφερε και τόνισε πως «αν χρειαζόταν διατίμηση δεν θα διστάζαμε να την κάνουμε».
Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν και φθηνές μάσκες με πενήντα λεπτά, ενώ όπως είπε «υπάρχουν και οδηγίες για να φτιάξουμε μάσκες μόνοι μας σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».
Το σίγουρο είναι ότι με την συνεχόμενη οικονομική κρίση που έχει και θα έχει η χώρα επί δεκαετίες, όλοι οι πολίτες θα αποκτήσουν πολλαπλές δεξιότητες.
Θα φτιάχνουν μάσκες, θα γίνουν υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κτίστες, μπογιατζήδες ακόμα και μαραγκοί διότι απλούστατα δεν θα έχουν λεφτά να πληρώσουν κανέναν και τίποτα και πρέπει να τα κάνουν όλα μόνοι τους...
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.