Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κομισιόν-Μπιλ Γκέιτς: Συμμαχία «κατά» Ντ.Τραμπ για το εμβόλιο: Θέλουν να συγκεντρώσουν 8 δισ.$ - Ποιος θα τα πάρει;

«Παγκόσμιο» έρανο προετοιμάζουν από κοινού η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο δισεκατομμυριούχος Μπίλ Γκέιτς τη Δευτέρα 4 Μαΐου στις Βρυξέλλες για να συμβάλλουν στην έρευνα για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά χωρίς τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Παρλάπιπας: Συμμαχία Κομισιόν-Μπιλ Γκέιτς «κατά» Ντ.Τραμπ για το ...

Διοργανώτρια αυτού του «διαδικτυακού μαραθωνίου», η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  η οποία θέλει να συγκεντρώσει 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 8 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αλλά αυτό θα είναι μόνο μια «αρχή» γιατί «θα χρειαστούν πολύ περισσότερα χρήματα», λένε με νόημα οι υπηρεσίες της.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στηρίζεται φυσικά στο ίδρυμα του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς, το οποίο θα εμπλακεί στις προετοιμασίες για  την συγκέντρωση χρημάτων, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά και το οποίο χρηματοδοτεί ήδη ερευνητικά κέντρα που αναζητούν το εμβόλιο.
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και «φιλάνθρωπος» τάσσεται υπέρ μιας γενικής συστράτευσης  των επαγγελματιών υγείας, ερευνητών και κυβερνητών.
Η πρόεδρος της Κομισιόν εντείνει τις εκκλήσεις σε μια προσπάθεια να πείσει τους ηγέτες όλου του κόσμου ότι απέναντι σε αυτή την πανδημία η ενότητα είναι η δύναμη. «Η ίδια περνά πολύ χρόνο στο τηλέφωνο», είπαν συνεργάτες της.
Παρ΄όλα αυτά ουσιαστικά αποκλείουν τις ΗΠΑ από αυτή την «συστράτευση». «Έχουμε καλές συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο, αλλά δεν συμμετέχουν», παραδέχθηκε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Η νίκη κατά του κορωνοϊού απαιτεί μια παγκόσμια απάντηση και ενέργειες που υποστηρίζονται σε πολλά μέτωπα», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
«Πρέπει να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο, να το παράγουμε και να το αναπτύξουμε σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Και πρέπει να το διαθέσουμε σε προσιτές τιμές», υπογράμμισε, τασσόμενη με τη γραμμή Γκέιτς ο οποίος μιλά για την ανάγκη παγκόσμιου εμβολιασμού χωρίς εξαιρέσεις λέγοντας πως είναι επιβεβλημένο να γίνει αυτό.
Ένα εμβόλιο είναι «η καλύτερη συλλογική μας ευκαιρία να νικήσουμε τον ιό», υποστήριξε.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ευχήθηκε το εμβόλιο να αναπτυχθεί για το φθινόπωρο.
Από τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζεται να συγκεντρωθούν, τα 4 δισεκατομμύρια προορίζονται για την ανάπτυξη εμβολίου, τα 2 για τις θεραπείες και το 1,5 για την κατασκευή διαγνωστικών τεστ, αναφέρει η Επιτροπή, χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε ποιον θα δοθούν αυτά τα χρήματα.
«Πρέπει να αποφύγουμε τον κατακερματισμό των προσπαθειών», δηλαδή να μοιράσουν τα χρήματα σε διάφορα ερευνητικά ιδρύματα. τονίζουν οι συνεργάτες της.
 «Ένας στόχος, μία στέγη: αυτό υποστηρίζουμε», δηλαδή ένα ερευνητικό ίδρυμα.
Μήπως  αυτό πρόκειται να είναι η εταιρεία  Inovio η οποία  στις 6 Απριλίου έκανε την πρώτη δοκιμή σε άνθρωπο και είναι συμφερόντων Μπίλ Και Μελίντα Γκέιτς;
Μέχρι στιγμής οι  χρηματοδοτήσεις μοιράζονται: Η  Κομισιόν έχει δεσμεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα  και ο ανταγωνισμός αναμένεται σκληρός.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να εξαγοράσουν την CureVac, μια γερμανική εταιρία βιοφαρμακευτικών προϊόντων που λαμβάνει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μετά την ανακοίνωσή της ότι χρησιμοποιεί «μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.