Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το 10% της ΔΕΗ Σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη.

 



ΔΕΗ: Σε εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Μητσοτάκη το 10% της ΔΕΗ – Το περίεργο fund CVC Capital μεγαλύτερος μέτοχος 

Ούτε τα προσχήματα. Το περίεργο fund στο οποίο έκανε ξεπούλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Εθνική Ασφαλιστική αντί πινακίου φακής και στο οποίο προσελήφθη αμέσως μετά ως μεγαλοστέλεχος, πρώτου βαθμού συγγενής του, στα κεντρικά γραφεία του στο Λονδίνο, αγόρασε, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά και το 10% της ΔΕΗ.

Το περίεργο fund CVC Capital μάλιστα θα είναι ο μοναδικός μεγαλοεπενδυτής στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ, εν μέσω χρηματιστηριακού σκανδάλου για εσωτερική πληροφόρηση, που ελέγχει αυτή την στιγμή εισαγγελέας (ΕΔΩ), αν και είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες των Βαλκανίων, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλον ιδιώτη επενδυτή κι έτσι εντελώς συμπτωματικά και τυχαία θα γίνει ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της Δημόσιας Εταιρίας Ηλεκτρισμού.


Θα αποκτήσει περίπου 10% των μετοχών της εταιρείας συμμετέχοντας στην ΑΜΚ στη θέση του Δημοσίου, το οποίο δεν θα μετάσχει, ή θα πάρει μόνον όσες μετοχές χρειασθούν για να μην πέσει το ποσοστό του κάτω από 33,4%.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές, η CVC Capital θα είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – ο μοναδικός μεγαλοεπενδυτής στην ΑΜΚ, καθώς από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους διεθνείς επενδυτές κανένας δεν εξεδήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει με πάνω από 5%.Υπολογίζεται ότι θα εισφέρει στην ΑΜΚ ποσό της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ. (σ.σ.netakias για μια εταιρία με τζίρο 6 δισεκατομμύρια)


Με το 10% που θα αποκτήσει, θα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΔΕΗ και κατά πάσα πιθανότατα θα εκπροσωπείται στο ΔΣ της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι το πολυεθνικών συμφερόντων private equity fund είχε ενδιαφερθεί να εξαγοράσει και το 49% του ΔΕΔΔΗΕαλλά η οικονομική προσφορά του ήταν πολύ χαμηλότερη του επίσης περίεργου fund Macquarie, στην οποία τελικά περιήλθε το πακέτο μετοχών.

Προχθές είχε βρεθεί πάλι στο προσκήνιο  της δημοσιότητας, με την είδηση ότι προσέλαβε την κόρη του πρωθυπουργού Σοφία Μητσοτάκη ως επικεφαλής του τμήματος σχέσεων με τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό (investors relation manager).

ΠΗΓΗ netakias.com

                                                                                                                  

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.



ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.






Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.