Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδόθηκε βούλευμα για τρεις κατηγορίες στους δύο κατασκόπους..

 



Παραπέμπονται σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του αρμόδιου Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιοχής μας, του 36χρονου γενικού γραμματέα του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο και του 53χρονου μάγειρα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας που είχε εξιχνιαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο νησί μας αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμά του παραπέμπει τους δύο Έλληνες μουσουλμάνους να δικαστούν για τις τρεις κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, οι οποίες είναι οι εξής:
- Υποστήριξη της πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
- Παραβίαση μυστικών της πολιτείας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
- Κατασκοπεία (σε βαθμό κακουργήματος) από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

Όπως είναι γνωστό, η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε γίνει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε στενή συνεργασία με την Ε.Υ.Π. και τη σημαντική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Οι δύο άνδρες είχαν «κλειδωθεί» στο στόχαστρο των αστυνομικών και παρακολουθούνταν διακριτικά από το τέλος του καλοκαιριού.

Οι αστυνομικοί ήθελαν – σύμφωνα με πληροφορίες- προτού αποκαλυφθούν να έχουν «δέσει» καλά την υπόθεση, όπως και έγινε, ενώ σχεδόν ταυτόχρονες ήταν οι συλλήψεις των δύο εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 53χρονος μάγειρας μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αυτή, απολύθηκε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία που εργαζόταν και μετέβη στη Ροδόπη. Εκεί στις 18 Δεκεμβρίου 2020 λίγο πριν από το μεσημέρι εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Κομοτηνής, συνελήφθη, το βράδυ μεταφέρθηκε στην Αθήνα και την επόμενη ημέρα το πρωί έγινε η μεταγωγή του στη Ρόδο.

Σε ό,τι αφορά τον 36χρονο γενικό γραμματέα του τουρκικού προξενείου, εκείνος εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 το πρωί προκειμένου να καταθέσει τις γραπτές εξηγήσεις που όφειλε να δώσει στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας που τηρήθηκε από τους αστυνομικούς για τον σχηματισμό της δικογραφίας και καθώς ήδη είχε γίνει η έκδοση των ενταλμάτων, ο Έλληνας μουσουλμάνος συνελήφθη προς εκτέλεση αυτού.

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν, οι δύο άνδρες αρνήθηκαν ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της κατασκοπείας ή κάποιο άλλο από αυτά που τους έχουν ασκηθεί, καθώς όπως και οι δύο φέρονται να ισχυρίστηκαν, «οι πληροφορίες για τις οποίες κατηγορούνται ότι «συνέλεγαν» ήταν πληροφορίες απλές και γνωστές σε οποιονδήποτε τύγχανε να βρίσκεται στη περιοχή και σε καμία περίπτωση απόρρητες».

Πιο συγκεκριμένα, στάση πλήρους άρνησης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», να τήρησε και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου, ο κατηγορούμενος στην υπόθεση κατασκοπείας, γραμματέας του τουρκικού προξενείου στο νησί μας.

Όπως και στις έγγραφες εξηγήσεις που είχε δώσει την ημέρα της σύλληψής του (Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020), ο 36χρονος Έλληνας μουσουλμάνος αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και δήλωσε ότι έχει άγνοια για τους λόγους που ο 53χρονος μάγειρας τον ενέπλεξε σε μία τέτοια υπόθεση. Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα τρίτο άγνωστο άτομο, το οποίο και προέβη σε καταγγελία δηλώνοντας ότι δεν το γνωρίζει όπως δεν γνωρίζει και τους σκοπούς της καταγγελίας αυτής.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή απολογήθηκε στην ανακρίτρια Ρόδου για περίπου δυόμισι ώρες ο 53χρονος μάγειρας, ο οποίος και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπλεκόμενος είχε επισημάνει μεταξύ άλλων πως είναι έλληνας πολίτης που έχει γεννηθεί στις Σάπες του Νομού Ροδόπης, παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού που σήμερα είναι είκοσι ενός ετών. Ο 53χρονος είχε πει επίσης πως με την οικογένειά του διαμένουν στην Κομοτηνή, όμως λόγω της εργασίας του ως μάγειρας, αρκετές φορές απασχολείται και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Τη δουλειά του μάγειρα στο πλοίο που εκτελούσε τα δρομολόγια Ρόδος – Καστελλόριζο και επιστροφή την ξεκίνησε στο τέλος Απριλίου 2020.

Το ίδιο πλοίο εκτελούσε και δρομολόγιο προς Κω, Νίσυρο-Τήλο-Χάλκη-Σύμη και Ρόδο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του εκτέλεσε άριστα τα καθήκοντά του και η συνεργασία του με την εταιρεία ήταν άψογη.

Τα όσα δήλωσαν οι δύο άνδρες κατά τις πολύωρες απολογίες τους, φαίνεται ότι δεν «κάλυψαν» πλήρως την εισαγγελική και ανακριτική αρχή, και έτσι προχώρησαν σε κατά αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορουμένων. Μία αρκετά μακρά διαδικασία που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συνέχισαν να εμμένουν στις θέσεις τους και στα όσα και μεμονωμένα είχαν πει.

Ειδικότερα, ο 36χρονος συνέχισε να ισχυρίζεται ότι ουδέποτε ζήτησε πληροφορίες, φωτογραφίες ή άλλου είδους υλικό από τον 53χρονο μάγειρα, ενώ ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι τον ενημέρωσε για τις θέσεις πολεμικών πλοίων στο Καστελλόριζο, δύο φορές.

Μετά την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, ανακοινώθηκε στους δύο κατηγορουμένους η απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από εισαγγελέα και ανακρίτρια, με την οποία και οδηγήθηκαν στις φυλακές όπου και παραμένουν έως και σήμερα.


ΠΗΓΗ www.rodiaki.gr


==========================================


ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

05.07.2020 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ

ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

20.0 ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

20.1. Αποτελούν Εθνικό παράγοντα ασφαλείας, εσωτερικό και εξωτερικό.

20.2. Οι μυστικές υπηρεσίες θα εργάζονται αποκλειστικά προς όφελος και εξυπηρέτηση του Ελληνικού Έθνους και κανενός άλλου.

20.3. Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί ένα τεράστιο έργο, που είναι άκρως κρίσιμο για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους μας.

20.4. Η Πολιτεία θα εξοπλίσει και θα εξασφαλίσει με όλα τα υπερσύχρονα μέσα την υπηρεσία της Εθνικής Ασφαλείας.

20.5. Θα παράσχει κάθε υλικοτεχνική υποδομή, ανεξάρτητες πηγές πληροφοριών και προσέγγισης από δορυφορικές εγκαταστάσεις μόνο Ελληνικές και συστήματα υποβοήθησης του έργου τους.

20.6. Μισθολογικά θα είναι πλήρως καλυμμένοι για να προσφέρουν τις άκρως απαραίτητες – χρήσιμες υπηρεσίες τους προς την Πολιτεία.

 

                                                                                                  

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.



ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.





Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΣΥ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ Ε.ΣΥ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ, ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

2. ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ: http://600dis.oramaellas.gr
3. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ: http://dimoi.oramaellas.gr
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ: http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΧΣ: http://txs.oramaellas.gr
=======================
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΩΝ ΜΚΟ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ- 
Ε.ΣΥ."
=======================
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ:
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
=======================
ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ SITE ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
=======================
ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ:
=======================
ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ: https://www.aitherikigrafi.gr/
=======================
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINKS
=======================
ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ πρώην 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» .
=======================
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ:


ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

-------------------------------------------







ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΣΥΙΣ - Ε.ΣΥ ΛΙΝΔΙΩΝ



email.e.sy.lindion.lardos@gmail.com 
THΛ: 2244023924
ΚΙΝ: 6909652070 - 6977798826
ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ-ΡΟΔΟΣ
Τ.Κ 85102

 Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - ''Ε.ΣΥ.'' ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ   ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΝΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
 ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ 
  •  ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΑ 
  • ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΘΗΚΗΣ 
  • ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΑΡΕΝΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 
  • ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ 
  •  ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ    
  •  ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ  

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΑΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ.
ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ 
ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ 
ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝΕ.
ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΝΕ 
ΕΙΝΑΙ ΤΟΝ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ 
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ 
ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ 
ΠΕΣΟΥΝΕ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ 
ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.